Thursday, 26 April 2012

salam semua.... hari ni hajat nak buat cheese cake... tapi x jadi plak... hampanya... kenapa? sebab bahan yang ada x cukup plak dah. nak keluar bandar beli bahan2nya jauh sangat. cam malas plak... terpaksa la tangguh dulu. sedih plak. kalau x boleh Huraiyah tunjukkan pada korang semua kek tu. xpa lain kali bila Huraiyah dah buat akan Huraiyah tunjukkan. Kelmarin Huraiyah beli sate kat pasar malam Huraiyah order 4 bungkus. dah siap tu huraiyah pun bayar la harganya. sebungkus RM6 jadi bila 4 jadi RM24. tapi tah macam mana penjual tu kira RM18 Huraiyah pun bayar lah. last2 balik rumah, nak makan baru Huraiyah perasan harga yang dibayar cuma tuk 3 bungkus je. Alamak!!! rasa bersalah plak dah. tak apa yang Huraiyah pikir sampai x ingat nak kira sama2. jadi siapa yang bersalah? Huraiyah ke or Penjual tu yang bersalah? sama2lah kot... tapi Huraiyah tetap kena bayar juga minggu depan pegi balik. terpaksa lah tebalkan muka tuk bayar semula lagi sebungkus tu. takut juga kalau dorang marah...xkan nak makan free kan. k lah tu saja tuk kali ni. saja nak kongsikan cerita kisah hidup Huraiyah. daaa...

2 comments:

  1. Takpe, tak tebal mukanya bayar lagi satu. Penjual sate tu mesti berterima kasih sebab ada customer dia yg jujur mcm awak. Eheh.

    ReplyDelete
  2. hehe malu jugalah kan nak byr tu. tapi x nak makan free...tebalkan juga masa bayar tu. hehee...kesimpulannya masa beli pasni x boleh berangan je kan...(ingatan tuk diri sendiri ni yang kuat berangan) huhu..

    ReplyDelete

boleh comment disini...